Inaugurarea primului parc Eco din Romania si a celui mai mare labirint in lan de porumb din Europa de Est (la Dragus, sub patronajul Asociatiei Cele Mai Frumoase Sate din Romania) a fost un eveniment extrem de important in Transilvania mijlocului de august 2011. Programul a fost desavarsit de o degustare marca Slow Food Tara Fagarasului (partener si sponsor in proiect), coordonata de Elena Daniela Graura (EDG). Aceasta a fost sprijinita de nutitionistul Lucia Cijevschi si Melania Sucaciu, prima doamna a comunei. Degustarea s-a mulat perfect pe campania de redescoperire, conservare si promovare a gusturilor si aromelor din Tara Fagarasului, o campanie speciala, marca EDG. Mici si mari (oficialitati, oameni simpli, copii ai locului sau musafiri) legati la ochi, au incercat sa ghiceasca gusturile specifice zonei: nu au lipsit slanina, branza, ceapa rosie, painea de casa, mamaliga, grisul cu lapte, morcovii, dulceata de capsuni din Dragus, sau siropul de brad...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu