Redescoperirea, conservarea şi promovarea gusturilor şi aromelor din Ţara Făgăraşului şi nu numai. Elena Daniela Graură (EDG) şi echipa ei frumoasă...

luni

Concurs de amintit si memorat gusturi de acasa


Inaugurarea primului parc Eco din Romania si a celui mai mare labirint in lan de porumb din Europa de Est (la Dragus, sub patronajul Asociatiei Cele Mai Frumoase Sate din Romania) a fost un eveniment extrem de important in Transilvania mijlocului de august 2011. Programul a fost desavarsit de o degustare marca Slow Food Tara Fagarasului (partener si sponsor in proiect), coordonata de Elena Daniela Graura (EDG). Aceasta a fost sprijinita de nutitionistul Lucia Cijevschi si Melania Sucaciu, prima doamna a comunei. Degustarea s-a mulat perfect pe campania de redescoperire, conservare si promovare a gusturilor si aromelor din Tara Fagarasului, o campanie speciala, marca EDG. Mici si mari (oficialitati, oameni simpli, copii ai locului sau musafiri) legati la ochi, au incercat sa ghiceasca gusturile specifice zonei: nu au lipsit slanina, branza, ceapa rosie, painea de casa, mamaliga, grisul cu lapte, morcovii, dulceata de capsuni din Dragus, sau siropul de brad...






















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu